Nyhetstorka på Aftonbladet.se?



Aftonbladet.se har en uppenbar nyhetstorka.
De sista dagarna har en yngre journalistduo rapporterat om hur fantastiskt bra det går för Sverige på många håll i landet:)
Man kan ju inte annat än att småle.....
Försöker media sopa igen skadan de under föregående år åstakom genom att snacka in Sverige i en lågkonjuktur?
Dumt nog så listas alla de 11000 fantastiska jobb som tidningen påstår är tillgängliga i landet.
När man (jag) synar listan i fogarna så visar det sig vara arbetsannonser som är 3-4 månader gamla och till största del består av akademiska jobb som projektledare, ingenjörer, tekniker mm.
Vad för tröst för en arbetslös chaufför, städerska eller snickare är det??
Lite smått patetiskt att landets största tidning presenterar sådana bluffsiffror för att öka upplagan.

Dagens länktips!

besök mannen som säger det som andra tänker!

Bert Karlsson vågar säga sanningen.

Hovet utökas med en man av folket.

Hovet förväntas offentligöra den sedan länge förväntade förlovningen mellan Kronprinsessan och Daniel westling.
Nu diskuteras det ivrigt om Westling skall få prinstitel, huruvida detta kan få någon betydelse för hans framtid är ovisst.
Det är ju ganska säkert att Daniel lär ändå förbli en "skugga" eller parentes då han inte är kunglig av börd.
Kungen kommer få in ett svart får i hovet då Westling länge har dragits med sitt luftslott, Gymkoncernen som ständigt dras med ekonomiska problem, trots att företaget ständigt växer.
Detta faktum kommer kunna vara något som kan utgöra dålig publicitet för hovet, men troligtvis kommer Westling att dra nytta av sin "befodran" och öka företagets omsättning pga det växande intresset kring hans person.



Huruvida om det går att göra det svarta fåret vitt återstår att se, tiden får avgöra om Daniel kan leva upp till de enorma krav som i framtiden åligger en drottninggemål.

  

Kungen kallade statsministern till sig i helgen för att söka regeringens samtycke till förlovningen.
Personligen tycker jag det är beklagligt att en människas pappa skall behöva söka tillstånd hos regeringen för att dennes dotter skall få förlova sig.
Lite mer frihet och människovärde till kungafamiljen vore på sin plats.
Klockan 13.00 förväntas Kungen offentligöra förlovningen.
Hovet har avböjt alla kommentarer.

Gamla tre kronor brann, det nya vittrar.

Aftonbladet uppmärksammar det faktum att den sista stora symbolen för monarkin, Stockholms slott vittrar sönder så till den milda grad att man måste baka in denna pampiga skapelse i skyddsnät.



7maj 1697 brann det gamla tre kronor och totalförstördes tillsammans med stora historiska värden vilket föranledde byggandet av det nuvarande.
Tessin d.ä var den arktekt som påbörjade det i europa för sin tid gigantiska byggprojekt som sedermera skulle ta så pass lång tid att Tessin d.y slutförde och också blev den som till största del fått äran av att ritat Stockholms slott.
Efter årtionden av kritik och besparingar har kungahuset levtett liv i skymundan, vilket troligen också lett till eftersatt underhåll av slottet, NU kommer man på att slottet är kört i båtten så till den grad att man behöver minst 220miljoner kronor till restaurering.
Man har nu lämnat in en begäran om detta stora belopp och nu skall beyrokratins maskineri mala långsamt som sig bör, under tiden vittrar slottet vidare under sin "slöja".
För mig är det synnerligen märkligt att man alls skall behöva krusa för pengar till detta ändamål, är slottet i sådant behov av renovering så skall det ju bara vara att skramla igång maskineriet och begära in anbud från de stora bolagen och omgående starta projektet.
Tessin snurrar nog som en propeller i graven i förskräckelse över att hans och hans fars projekt skall falla sönder som en gammal bortglömd rivningskåk.
Givetvis skall man vara försiktig med pengar, men det finns saker som skall debatteras och saker som skall gå till aktivitet direkt, slottet är ett sådant.

Internet är fantastiskt:)

Det är rätt kul att varje individ på nätet har ett idnummer, sk ip adress, men den kan man spåra ganska bra.
Så varje person som lämnar ett avtryck lämnar sin IP, dvs det går att spåra.
Roade mig med att googla på olika sidor och söka på tex ahmeds IP, Ahmed sitter på en IP från stockholm/eskilstuna trakten:)
Sådant går ganska lätt att laborera med.
Tyvärr är ahmed så ryggradslös att han inte vågar stå för vem han är, jag hade önskat att denne fege person kunde lämna mail,namn, telenummer så vi kunde ha en mer ingående kontakt, men den staken har han inte:)
I´ll find you.....

IP-sök

Du sommartid snart kommer....

Vinter har ju kopplat ett relativt stadigt grepp om oss i sydsverige, något vi inte varit allt för bortskämda med.
Personligen så är vinter,snö och kyla något som kan deprimera mig totalt, men jag gläds ändå att snön bjuder min kära dotter på mycket nöje i pulkabacken.
Dock är vintern mest ett depresivt inslag när man inte kan roa sig med snölekar ihop med Valerie, särskilt när kalender tickar fram i en tid då man normalt sett kan börja fantisera om den varma vårsolen och Harleyns första muller.
Finns ju inget härligare än när snödropparna blommar för fullt, det börjar spira i trädgården och man efter sedvanligt pyssel med "bettan" kan få höra henne hosta igång och mullra ut över nejden:)



Jag längtar så efter att få plocka ut en av mina stora kärlekar i solen och glida fram på småvägarna.

Göteborg, dax att bli kultiverad:)

Efter några dagars pajkastning så skall jag försöka komma på rätt spår igen och försöka skildra min/vår resa i Göteborg.

När vi anlände till götarnas stad så var valmöjligheterna enorma om vad vi skulle sysselsätta oss med under dagen till vi legalt kunde checka in på hotellet kl 15.00.
Min ursprungliga idé om att få göra ett återbesök på Göteborgs naturhistoriska museum, vilket jag inte besökt sedan en klassresa på mellanstadiet.
Det var inte utan att man kände sig som en bonnläpp när man smått förvirrat slingrar sig emellan spårvagnar och skit som surrar en, för att till sist landa på en parkering "1 mil" ifrån vårt mål.
Efter att vi hämtat andan och  dividerat om olika scenarion så beslöt vi oss för att vi INTE vill slanta 30 spänn i timmen OCH promenera långt.
Troligen skulle det bli avsevärt svårare att få parkering närmare målet och dessutom skulle det antagligen vara dyrare, men va gör man inte för att slippa gå?!:)
Gissa vad glada vi blev när vi lyckades  knipa den enda lediga rutan i anslutning till museét, som dessutom bara kostade 10spänn/timman, billigt och bra:)
Det är så förnämligt ordnat i Göteborg att den biljett man löser på tex naturhistoriska gäller på 5 olika sevärdheter, i ett helt år!, vilket kan vara kul och veta om man återkommer till stan!
Naturhistoriska är troligen den mest kompletta platsen där man lyckats konservera,illustrera och beskriva moder naturs olika varelser.
JAG kan inte komma på något som saknades i de långa korredorerna med hyllor och montrar med varelser från storlek som amöber upp till elefantstorlek.


Det är inte Indiana Jones, det är jag:)

Och även en hel del bergarter, skelett/fossil mm, i stort sett allt som har funnits/finns i vår natur, mycket intressant!
Tiden bara flyger iväg när man knallar runt och läser & fascineras av moder naturs under.


Annika slog sig ner för en välbehövlig paus, det är hon som sitter på räcket, inte hon i bakgrunden:)

Det mest imponerande inslaget var nog blåvalen i valsalen, världens enda uppstoppade!
Valen strandade på 1800-talet på västkusten och efter massor med turer så landade den uppstoppad på museét.
Dess historia är riktigt läsvärd.


I turistinformationen skröt de med att det skulle finnas en stor elefant uppstoppad, men vart fasen är den? hur svårt skall det vara att hitta en bautakoloss som väger massor med ton? frustrerande, får vila benet lite:)


Sprang på en kille som såg lite mager ut, han klagade på museéts mat.
Han hette visst Ahmed;)


Helt otroligt nog stötte jag även ihop med en av bloggens stammisar, Jojo!:)
Trots protester om att hon inte var "tillfixad" mm så gick hon med på en bild, jag sa att det är ingen som märker att du är luden på benen eller har hängpattar:)


Ingen dålig firre att få på kroken:)
Undrar om den nappar på mask.....

Utlandsbesökare på bloggen

Himla trevligt att ha ett antal stammisar från utlandet, tex london och Oslo.
Vore trevligt om dessa skrev några rader, kanske ni kan bli korrsponter och avge en liten rapport till min blogg.

Svidande kritik är bra för bloggens utveckling.

Jag har på sistone erhållit svidande kritik för innehållet och mina ordval i bloggen av min kära sambo, vilket jag tar till mig och tänker använda till att "get back on track" samt utveckla bloggen.
Skall försöka lägga ner innehållslös pajkastning med idioter som Ahmed mm och bedriva ett seriöst bloggande, även om det innebär färre antal träffar.

Terminator: "I´ll be back"

Trevligt med feedback!

Det ramla nyligen in ett inlägg för en ryggradslös person som väljer att vara annonym, vilket snart skall avskaffas.
Jag kommer snart att moderera inläggen för att radera annonyma.
Dennes inlägg:

Postat av: A..H. MEDia

Ja du Einar, även en blind höna kan hitta ett korn ibland! Där avslöjas en hel del sanningar som kan vara obekväma i annan media!
Jag tvivlar starkt på att du är socialist! Du har ju riktigt sunda åsikter ibland! Men sluta o kalla besökarna på din blogg för en massa konstiga namn, "pisshjärna" hur mycket piss är det normalt där? Om inte någon pissar där förstås! Nä, använd din ilska till något mera än o sänka dej själv till en sådan låg nivå!
Vad tror du om den där Ahmed? Är det en färgad man eller är det bara någon som hetsar dej? Jag vet :) !
En annan sak som jag funderat på är om inte du egentligen är smygbög! Du är väldigt glad för o använda ordet bög o det brukar vara ett tecken på någon som vill "komma ut" !
Nog om d, det finns kanske hopp för dej med! Så misströsta inte kooompiiis!
Tack o hej leverpastej!
PS. Har du läderbyxor? DS.

svar:

Haha, tvivla kan man alltid göra!
jag är så mörkröd socialist som man kan bli, jag vill ha ökat statligt ägande, planekonomi mm. men jag inser att den stora invandringen är ett hot mot Svea rike.
Jaadu, jag har faktiskt skinnbyxor, men vaselinet kanske du kan stå för;)
Ord som pisshjärna är en slags metafor för mindre begåvade individer:)
Jag har sedan länge misstänkt att Ahmed är en synonym för en person som jävlas, denna person skall akta sig sig, så jag inte kommer och klippa hans gräsmatta och pissa i hans brevlåda jag veta dennes adress;)


Veckans Blogg-tips!

http://imittsverige.blogspot.com/

Sprang av en ren slump på bloggarnas blogg!
för en gångs skull en blogg som inte görs av en fjortis (räcker ut tungan till jojo) och som faktiskt handlar om ngt väldigt aktuellt och intressant.

Glaseinar ger bloggen mitt fulla stöd!

Spana in den!

I Mitt Sverige...

Min sambo Annika.

Annika har klagat på att hon inte blivit presenterad ordentligt på bloggen.....hon var inte så glad i muppbilden jag la in på henne i förra månaden:)


Huskatten.



Låt mig presentera min/vår huskatt, Kajsa!
Icke rasren norsk skogkatt, 8år och med ett otroligt jämnt humör, konstant småsur:)
Fast på sistone har Annikas milda behandling med superfräsh låda, ryktning varje dag och allmänt småpyssel gjort henne from som ett lamm.
Här på bilden inviger hon sin säng hon fått Annika som inhandlat den på Rusta för 129kr, rena fyndet!
Urgosig och prisvärd, rekomenderas!

Veckans byggprojekt på Solbacka.



Veckans byggprojekt har blivit de gamla golven i hallen uppe och hallen på markplan.
I min naiva tro så skulle det vara en baggis att dra upp masoniten och den gamla plastmattan, för att sedan slipa till bräderna och lacka, ack så fel jag hade:(
För det första, masoniten som använts för att "plana" ut det ojämna brädgolvet satt med ordagrant miljoner spik!
Faaan va det satt.
Plastmattan var ju ett jäkla aber så segt att avlägsna, dessutom var det dammigt o skitigt som satan.
Sedan kom ett enoormt arbete med att skrapa sprickerna mellan bräderna, spikdra alla de hundratals spik som satt kvar.
När det väl är avklarat så är det bara att slipa, hahaha så fel jag hade igen!
Golvslip och kantslip hyrde jag hos HYRTAB i Halmstad, där jag fick jättebra bemötande och instruktioner om maskinerna (tack).
Golvet på övervåningen var relativt lätt att fläska ner utan på, detta trots att det var det mest ojämna.
Men fy fan va kört det var på nedanvåningen!
Bräderna va strykna med någon slags linoljefärg från 1800-frösihjäl, vilket papperna knappt bet på.
Och det medförde väldiga problem att golvet bara blev varmt som fan.
Efter sedvanliga okristliga böner (mängder med svordommar), så testade jag på inrådan av min far att gå på med vinkelslip och fiberrondell med 40-papper.
Jädrar anamma vad det bet, men fan va drygt att krypa runt med en vinkelslip över hela golvet först.
Det lilla slipprojektet som skulle vara en baggis drog ut på tiden och mitt möte med Mr Blundh försenades till 00.30!
Så det var inte utan en viss trötthet man vakna imorse, gnugga dammet ur ögonvrån för att se att HELA huset var jäävulskt nedskitat med damm och bröta, i precis varenda rum ligger ett dammskikt.
Well,well som de säger over their, det e bara att gilla läget, kåken ser ut som Beirut, men golven blir förbannat fina när alla lagerna lack är lagda!

PS. glöm inte bort tävlingen som pågår, se kategorin "tävling".

Nu är det hela i rullning, tack Ahmed, din pizzaknådare.

Det var väldans vad Ahmed satte fart på bloggen!
Det är bara att tacka och ta emot, för en gångs skull i hans lilla värdelösa liv så gjorde han någon nytta, genom att bara finnas till:).
Inte dåligt, hoppas han bara inte kräver royalties, det borde fan räcka med att mina skattepengar går till hans socialbidrag.
Dr. Penetration förärade sidan med ett besök och inlägg, tack! Jag antar att Ahmed sysselsätter sig med sina bögiga rektumlekar ihop med sina andra Talibanvänner i Rosengård.
En annan "stammis" är JOANNA (begriper inte varför hon bara skriver med stora bokstäver), hon är en tvättäkta fjortis som skriver om ytliga saker som mode.....mode.....och sina fjortisvardag:)
Hon har i sin kommentar slagit till mig med sin Gucci-handväska, men ni som känner mig vet att jag inte bara är snygg, jag är gjord av stål;)
En del besökare antyder att jag skulle vara rasistisk?!, begriper inte det, jag är inte emot babbar, bara de stannar i sitt eget land eller åtminstone intrigerar sig fullt ut.
Sedan så antyder en person att jag skulle vara full av fördommar, INTE alls!
Vad har de fått det av, jag som e så fördomsfri!?

Hastalavista baby!

All reklam är bra reklam, tack Ahmed, din pisshjärna!

Det gläder mig verkligen att ha fått sådan bra feedback på senaste inlägget!
Allt detta tack vare en liten utvecklingsstörd negerbög som heter Ahmed:)

fick massa frågor och påståenden i kommentarerna, skall försöka ge svar på dem.

Är du verkligen smygnazze?
: verkligen inte, förvisso fanns det några bra saker med nazityskland, men det är inte min ideologi.

Är du slapp i rektum?
: får fundera på det.....har en synnerligen väl fungerande mage som gasar ganska mkt, så visst, skriver Ahmed många upphetsande inlägg OCH jag får äta mkt kalaspuffar (de ger mig gaser), så kan jag nog förnimma viss slapphet:)

Du skall tänka på vad du skriver...bla,bla
: vet ni vad? det tänker jag inte alls tänka på! hahaha jag skriver för att skapa tankar, för att få reflektioner, bra eller dåliga, skapa debatt och för att framför allt få folk att tänka.
Sedan behöver nödvändigtvis inte div rasistiska tillmälen sympatisera med mina egna tankar, men de skapar debatt.
Jag provocerar för att få feedback, och det tänker jag fortsätta med!

till sist till Zeke som gjort ett inlägg, akta dig så du inte hamnar som Mars månads pisshjärna;)

NEW UPPADTE!! My blog´s translated.

Get my blog to your language, read and have fun!
Please excause that the translation my not be 100%.

Be nice, make a comment!:)

Hotellets foajé full av politisk ohyra.



De som känner mig vet vilken knall, mörkröd vänster-kommunist jag är!, och de som inte visste det vet det nu.
Gissa vilken traumatisk chock jag fick i foajén när jag möts av gigantiska plakat från folkpartiet!
Nåväl, tänkte jag, vi lever i ett fritt land..... då kommer chocken som näst intill försätter mig i apatisk trans!
Folkpartiets plakat var inte bara illa placerade reklamanslag för att värva fler naiva medlemmar, utan det var anslag för det i hotellet pågående konventet, vilket fick mig nästan att vända och överväga att sova i bilen!
För min kära sambos skull fick jag hålla god min med dessa imbicilla kättare, dessa politikens högst kvalificerade "njea-sägare", för säkerhets skull spottade jag över axeln tre ggr varje morgon, tog i trä och bad en bön till Olof Palme, säkert satt på ett moln och kikade ner på mig och log åt den i mitt inre pågående konflikten.
Jag kan fortfarande inte bestämma mig för om faktumet var tragiskt eller komiskt eller både och......men jag blev smärtsamt upplyst om att hotellet var fullt med politisk ohyra!
Nästa gång jag bokar ett hotellrum skall jag fråga om det finns någon politisk sammankomst med dragning åt höger.....så man behöver ta med råttgiftet:)

Quality hotell 11, Göteborg, Boende invid älven.

Quality Hotel 11 Göteborg

Under de två dagar vi gjorde Göteborg osäkert så hade vi vår "base camp" på Quality Hotell 11.
Hotellet är relativt nyrenoverat/nybyggt, och att Eriksbergsvarvet tidigare varit verksamt på platsen och haft sin mekaniska verkstad i denna stora lokal har arkitekten dragit stor nytta av och ritat in de stora järnbalkarna och traversen i inredningen på ett snillrikt sätt.
Hotellets design genomsyras av nyfunkis stil, ett fenomen som är lite på modet även när det byggs hyresfastigheter, en företeelse som egentligen bara är att beklaga och som man antagligen får se byggas bort när folk blir trötta på se kalla enkla fasader och avskrapad design.
Förutom att den rent fysiska temperaturen var klart undermålig i lokalen och att på vårt rum var värmen nästan obefintlig, så skapade knappast inredningen någon ombonad hemkänsla, något i varje fall jag förväntar mig när jag betalar dyra pengar för ett centralt boende.
Madrasserna var klart för hårda för min smak, något som tydligen är vanligt på hotell enligt sambon.
De vid ankomsten renbäddade sängarna fick behålla sina lakan under hela helgen och städningen av golvet hade troligen glömts bort i stressen då de av en slarvig snickare illa lagda golvparketten var så solkiga att skor nästan fodrades under hela vistelsen.
Det som förvisso skall ha en eloge var det otroligt fräscha badrummet som nog var hotellets stolthet, haha.
Nu låter jag som värsta sortens gnällspik, fine, för hur mkt jag än försöker så kan jag inte hitta saker som sticker ut eller möter mina förväntningar på ett hotell med det läget och den layouten.
En sak som jag inte heller kan släppa är personalens bemötande och sätt att vara.
När jag betalar ett för mig relativt högt pris för att få ett ställe att bo på så förväntar jag mig förutom en ombonad inredning också ett visst mått av rövslickeri från personalen, eller som man säger på fackspråk, att personalen är serviceminded.
Både jag och min sambo fick intrycket redan vid incheckningen att personalen betedde siog efter en färdig internetmall och på ett stelt sätt som om de räknade in en boskapshord, inget ombonat,varmt och personligt där inte, no asskissing.
Om jag skulle ge ett betyg eller omdömme så kan jag egentligen inte ge något alls om jag skall vara helt ärlig, ett billigt och ganska slätstruket intryck.


Kvinnor snackar om att föda barn....

och andra småkrämpor som om det skulle vara något.....tsss.....visar ju bara vilket som är det svaga könet!

Imorse böjde jag mig ner för att knäppa skorna och gå med Valerie till skolan, PANG!, i ryggen.
Det var nära nog att jag blev kvar i den positionen!
Snacka om smärta! jag har större delen av dagen med enorm möda besökt Arbetsförnedringen och gjort diverse ärenden och knatat runt som om jag sketet ner mig!
Krokryggad och med en min som jag vore efterbliven har jag gjort min kära sambo sällskap på allmän plats.
jaja....nu skrattar du säkert!? *sneglar argt*, kvinnor snackar om att föda barn, mensvärk och div annat....det e fan inget mot en mans ryggskott, då gör det ta mej fan ont!
Faktum är så att vi män har mkt högre smärttröskel, men när vi väl har ont, vilket e ganska ofta med tanke på vår rörlighet, så har vi ALLTID mycket ondare och vi mår mkt sämre, punkt slut!

Om nu någon skall bemöda sig med ett inlägg så kan ni tycka lite synd om mig!

I övrigt fortsätter min Göteborgs skildring senare....

Borg uppmanar, Svensson undrar och banken skrattar.

Anders Borg. Foto: Scanpix

Dagens mest patetiska uttalande kom från vår finansminister Borg som ständigt försöker ta guldmedalj i dumhet.
Borg menar att "svensson" skall sätta press på bankerna för att få snurr på Svea rike och kräva lägre ränta.
Jag skall personligen tilldela han guldmedalj av högsta rang i sidenband för årets mest obegåvade uttalande med tillhörande diplom för årets mest korkade idé!
Tidigare har jag hört liknande uttalande från olika finansgenier, fine tänkte jag då, kanske man skulle testa!?
Så för en tid sedan när jag var på ett personligt möte med min bankkvinna så framförde jag diplomatiskt och sakligt argument för att hon borde sänka min ränta.
Till saken hör att enligt hade jag tunga argument och jag skötte diskutionen på ett sakligt sätt.
Hon kopplade på det där riktigt feta leendet som hon annars har när hon försöker lura ner mig djupare i låneträsket, och sa.........:Nej tyvärr!
Snacka om död förhandling!
Liiite diskution och argumenterande med ett möte på halva vägen hade jag förväntat mig, men det blev mer som en frontalkrock med en bergvägg, tvärstopp! *suck*
Det står ju ganska klart att jag slog ideén ur hågen ganska fort.
Döm till min ilska och irritation när landets högsta minister för stadsfinanserna går ut i media och vill att gemene man skall utföra hans arbete!
Att han är mer eller mindre idiot och defekt visste jag, det följer i och med att han är borgare, men i den possitionen borde man kanske tänka igenom sina uttalanden ett par ggr innan hans besserwisser-mun öppnas!!
Som jag brukar säga: det finns bara två bra saker med en borgar regering, dena ena är att man VET att dom är 100% inkompetenta och det andra att de har en finansminister med väldigt stilig frisyr!

Miljöminister Carlgren bröstar sig på statens bekostnad.

Nu reformerar staten sina inköp gällande fordon.
Alla fordon som köps in till statliga myndigheter och verk skall vara sk "gröna".
Under tiden som merparten av de beslutande ministrar med Carlgren i täten ofta privat kör riktiga miljöbovar som jeepar i olika utförande,  så skall vi hårt ansträngda skattebetalare dyrt betala statens nyreformerade fordonsinköp.
Dessutom är det klart och tydligt bevisat från experthåll att den stora miljöboven inte är fordonen, utan industrin.
De utsläpp som trafiken alstrar har naturen betydligt lättare att absorbera än de oftast betydligt tyngre utsläppen som härör från industrin.
Låter som borgarregeringen slår i luften mot sina egna demoner, resultatet blir att medelsvensson får dyrt betala industrins utsläppsrabatter, precis som vi får betala bonusar och andra stora minus i "sista raden".
Den bästa miljöåtgärden vore nog att rensa ut borgar-ohyran i regeringskansliet.

Ett riktigt vattenhål i Göteborg.

En del ser mig nog som värsta sortens rasist, men ack så fel de har!
Nationalist är jag och har absolut inget emot de som till fullo intrigerar sig i svenska samhället.
Under en av alla förvirrade promenader i den stora staden Göteborg så började magen knorra i allra högsta grad påtagligt.
Men då är det väll bara att stoppa i sig lite krubb tänker den kvicke, lättare sagt än gjort!
Trots GPS och flummiga beskrivningar av infödingarna i staden så fanns ju endast Mc Donalds och andra likvärdiga franchising-fenomen, till min stora förtret!.
Vid detta laget innehöll i mitt ringa vetandes GPS:en endast massa menyer om hur man tar sig till olika idrottsplatser (se föregående inlägg) och förpassades vilt skrikandes om U-svängar i min rymliga ficka.
När vi (jag) förtvivlat stannade och började fundera på om det var så det är att svälta ihjäl, så reagerade jag på en ganska spartansk skylt vid en dörr in till en slags mini-galleria om bra priser på kebabber o pizzor mm.
Nåväl tänkte jag, börjar han stamma o kalla mig kompis och svänger sig med den avskyvärda blatteslangen så vänder jag på klacken och svälter hellre.
I änden på en tio meter lång småmörk korridor nådde vi fram till det extremt lilla "haket", som faktiskt såg ytterst fräscht och välskött ut.
En mörkhyad "slyngel" i 20-23års ålder kommer in, och döm till min stora förvåning, han bryter.....på infödd göteborgska!
Tur att jag inte har några fördommar (haha).
Killen var avslappnad i sättet och otroligt vänlig och trevlig!
Efter lite småpratande så övertygade han mig om att testa Falafel, något jag inte hade en aning om och än mindre visste hur det smaka.
Killen erbjöd sig till och med att ordna värme till oss i sin inglasade uteservering, vilket var en fin gest.
Första gången jag smakar Falafel, fasen va gott det var!!!
Åtminstone hos denne vänliga killen som sa sig ha ursprung från Libanon.
Är ni i Göteborg så kan jag varmt rekomendera att besöka Coffeeshop, Di piazza Faraya på Kungsgatan 19 (031-7117119), och smaka för guds skull hans enormt delikata falafel!
Jag kan med rent samvete säga att det stället är nog Sveriges enda vattenhål i väggen som borde få 5 stjärnor av fem möjliga.
Tänk vilken tur att man kan förlita sig på slumpen när GPS:en skriker i fickan om U-sväng, den stängde jag av när jag avnjöt min måltid.....


Falafel (arabiska: فلافل; hebreiska: פלאפל) är en palestinsk maträtt som är vanlig i Mellanöstern. Den består av friterade bollar innehållande kikärtor, tahini (sesampasta) kryddor och olja. I Sverige serveras falafel ofta i pitabröd eller pizzabröd med sallad, hummus och såserkebabkrogar. Maträtten förekommer även i en variant serverad med pommes frites eller ris i stället för bröd, liksom kebab.

Falafel har bland annat kommit att bli en uppskattad maträtt bland vegetarianer och judar.

Falafeln tros ha sitt ursprung i Egypten, där den enligt traditionen görs på åkerbönor istället för kikärtor.


Min resa till götarnas stad (Göteborg)

En sak slår mig markant när man skall ge sig ut på resande fot med kvinnligt sällskap, även om i detta fallet endast rör sig om en helg, mängden bagage och huvudbryet innan resans avgång!
Personligen är jag ingen globetrotter, utan de resor jag gjort har varit av relativt lokal karaktär, som tågluff till norrland,utflykter till Öland, miniresor til danmark och tyskland, men en sak har jag lärt mig av ren självbevarelsedrift, res lätt!
Vad behöver man egentligen?
Några få par av kallingar mm, ett par extra brallor, en tandborste och hårborste, det är grunden och det tar ca 1½ minut att slänga ner i en ryggsäck eller som jag ofta använder polsk attachéväska (konsumkasse).
I grund och botten är situationen likvärdig för de flesta heterosexuella män, men icke för kvinnor!
Det skall pratas, oroas och grubblas inför "resan" *suck*.
De skall oftast ha alldeles för stort bagage för att det skall kunna ses som bekvämt, fyllt med en massa spackel (smink) och bra-o-ha-kläder.....*suck igen*
Men jag lyckades faktiskt manöverera i detta träsk på ett så smidigt sätt att min sambo Annika faktiskt klarade sig med en liten enkel ryggsäck......och handväska *liten suck igen*
men,men...vi kom iväg som planerat och efter ett litet besök på Biltema Stenalyckan så var det bara att gasa.


Min gode vän den arge bloggaren Micke lånade ut sin GPS för att rädda min familjefrid och antagligen för att han vill se mig hemma igen..haha.
GPS:en är en liten finurlig sak med massor av menyer och skit som en annan neandertalare knappt reder ut, men kontentan är ju att när skiten har mottagning och fungerar så är den ju nästan ett måste i stadstrafiken.
En sak också är medveten om i GPS:en är ju att den skall i någon meny kunna leta upp sevärdheter mm i ett visst område, men det var fanimej inte lätt att hitta den menyn......
Det enda jag fann var flera olika varianter på "hitta idrottsplats", jag som är lite trögtänkt tolkade ju givetvis att "hitta IP" står idrottsplats, i och för sig så är Micke idrottsfanatiker, men att bara ha idrottsrelaterade menyer i GPS:en var ju ändå att gå för långt muttrade jag ofta för mig själv.
Nåväl, datan var ju en behändig sak att ha med, sålänge den inte pratar om U-svängar mitt i rondeller och visar färdvägar på gräsmattor mm, men min flinka sambo var nog oftast strået vassare med sin lilla turistkarta från hotellet, kvinnlig simultankapacitet ni vet, läsa karta-andas-tugga tuggummi-samtidigt.
Sista dagen reagerade hon nog på mitt muttrande över all idrott i GPS-datan och hjälpte mig att kläcka mysteriet med "hitta IP", faaan! jag hade vandrat runt med en diger databank över sevärdheter i fickan utan att veta om det!
När jag köper egen GPS så skall det banne mig stå "hitta sevärdhet" i menyn, inte någon jäkla intressepunkt!

Fortsättning följer-------------------

Min resa i Götaland

Under tvenne gångna dagar har jag förärat götarnas stad vid inloppet af Göta älv med ett besök och tagit del af stadens förnäma gästabud invid älvens kaj.
För eder som undrar af min tystnad i detta publikum kan jag tillkännage att jag under tvenne kommande dagar skola skildra min resa i götarnas land.

Einar
Nådens anno 2009


Poliser är också människor...



Dagens stora skandal i Sveriges ytterst vinklade nyhetsutbud har i särklass varit  "skandalen" med rasistiska poliser i Skåne.
När polisen samlade in bevis material mot upproriska barfota-lassar i Rosengård så spelade de också in sina egna kommentarer och riktade då uppmärksamheten mot dem själva.
Ett klart bevis på att poliser är inte annat än människor.
För vem känner inte sympati för de nu omflyttade polismännen som på filmen ger uttryck för sin frustration när mängder med svartingar och dess avkomma löper amok på allmän plats, utan att de får rycka in och statuera exempel på ett kraftfullt sätt.
jag ger polismakten mitt fulla stöd och anser att de måste få möjligheter att kunna agera stenhårt på upploppshärdar, med gummikulor och tårgas likt de metoder som kan ses i utlandet.
Rättsväsendet får inte visa någon som helst nåd mot detta importerade moraliska förfall, gripna och dömda våldsverkare med utom nordiskt påbrå bör utvisas med omedelbar verkan!

Små kroppar blir också sjuka.

DOCKAN HAR KANYL Evelina visar gosedockan Kitty som har en k



Lilla Evelina 4år lever på en skör tråd.

Det som läkarna från början trodde var lunginflammation visade sig vara den dödliga sjukdomen leukemi.
Det är ju oftast mer regel än undantag att läkarkåren feldiagnostiserar just olika canservarianter.
Om detta faktum beror på något tyst avtal om att kåren skall göra vad de kan för att minska antalet pensionsmogna innevånare OCH/ELLER om det beror på ren o skär inkompetens vet jag inte.
Jag har sett fenomenet vid flera tillfällen, en kollega som efter många veckor med svår halsfluss fick konstaterat mer eller mindre obotlig canser i halsen och med följden att han efter flera månader med plågsam behandling så tragiskt avled.
Min egen far har under lite drygt ett år levt med diagnosen elakartad prostatacanser, och man kan knappast säga att berörda läkare på lasarettet i Halmstad är särskilt benägna att upprätthålla kontakten med honom och följa upp de olika blodvärdena. Vid ett tillfälle försvann en bokad provtagningstid, med följden att han fick vänta ytterligare två månader.
Det finns mycker man kan tycka,tänka och tro om sjukdomen, men EN sak är säker, den skonar INGEN!
Evelina behandlas i Kristianstad sjukhus och hennes öde kan man läsa om när man klickar på bilden.
Att läsa om henne smärtar mig enormt, inget barn skall behöva riskera sitt liv genom en sjukdom som läkarna ibland inte rår på.
Jag ber en bön att alla barn skal få vara friska och bara få vara barn.


RAW-format, inget jäkla bildfusk!:)




För det första, snyggingen på bilden är sambo och EJ tillgänglig på marknaden!
för det andra, bilden tillhör upphovsmannen, moi.
För det tredje, att bara för att de flesta kvinnor går igång på stiliga män, i arbetarsituationer, med snygg hästsvans och stiligt posserande, så vill jag absolut inte vara ett sexobjekt!
Jag kan inte hjälpa att jag gör mig bra på bild........

Byggare Bob, del.2

Det tickar på med byggprojektet för tillfället. Amazonen står i garaget och jag har bytt ut en del av karosseriet i golvet och eftersom det e så satans kallt att man fryser ballarna av sig hur väl man än klär sig så koncentrerar jag mig på hallprojektet.
Pärlspontpanelen som Annika strök med vit panellack har jag monterat i taket och spotlightarna är monterade/inkopplade med "berömm godkännt".
Nåväl, det är ju inte utan motgångar man slår knut på sina grå celler......
Då kan man bli som på bilden nedan....


RSS 2.0